چوب از جمله مصالح ساختمانی است که در طبیعت به وفور یافت می شود. این ماده بافتی بسیار زیبا دارد و حضور آن در ساختمان جلوه ای بی نظیر ایجاد می کند. چوب درختان با توجه به بافت آن ها متفاوت بوده و همین امر تنوع و زیبایی آن ها را دوچندان نموده است. این متریال از قابلیت برش کاری، سمباده زنی، خراطی، پردازش و رنگ آمیزی برخوردار است و نه تنها در فضای بیرون ساختمان بلکه در دکوراسیون داخلی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه به دلیل مشکلات ایجاد شده در اکوسیستم، قطع درختان کمتر صورت می گیرد، از این رو چوب به متریالی لوکس در ساختمان سازی تبدیل شده است. چوب یک ماده ایده آل با کاربردهای زیاد در زندگی ما ازجمله در مبلمان های چوبی، کابینت منزل و … است و چون رنگ و بوی طبیعت را برای ما به ارمغان می آورد، جزو انتخابهای فوق العاده شیک و لاکچری و همچنین ارزشمند به حساب می آید.
1. چوب پادوک
این چوب از جمله چوب هایی است که از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردار می باشد. چوب پادوک به دلیل تراکم و وزن بالایی که دارد، در طراحی داخلی و ابزارهای چوبی کاربردهای زیادی دارد. رنگ این چوب، قرمز است و چسب را به خوبی حفظ می کند. به همین علت، در دیوارها و کف ساختمان می توان از این چوب استفاده و بهره برد. همچنین، رنگ جذاب و جنس با کیفیت این چوب باعث شده تا از این چوب در ساخت ابزار آلات موسیقی، مبل و صندلی و اکسسوری های چوبی دکوراسیون بکار گرفته شود. چوب مقاوم و با دوام پادوک در نواحی آسیا و آفریقا پیدا می شود و از ارزش بسیار زیادی برخوردار است.
2. چوب بلوط
چوب بلوط، یکی از جذاب ترین و بهترین چوب هایی است که در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. این چوب طبیعی، در ساخت ملزوماتی همچون صندلی، میز ناهارخوری، مبلمان و اکسسوری هایی همچون مجسمه و تندیس استفاده می شود. همچنین به دلیل مقاومت و تحمل ضربه بالای این چوب، از آن در ساخت دیوارهای منزل نیز استفاده می شود. شایان ذکر است چوب بلوط، جزو چوب هایی است که دو سبک مدرن و سنتی را تلفیق می کند. بدین صورت که با بکارگیری این چوب در دکوراسیون، علاوه بر ایجاد حال و هوای قدیمی، فضایی مدرن و امروزی را در دکوراسیون خانه تان ایجاد نمایید. لذا اگر تمایل به داشتن فضایی تلفیقی از سبک مدرن و امروزی را در خانه خود دارید، ما به شما استفاده از چوب بلوط را پیشنهاد میکنیم.
3. چوب صنوبر یا سپیدار
از چوب صنوبر به وفور در صنایع مبل سازی، کابینت سازی، دکوراسیون چوبی، ویلای چوبی، کلبه چوبی، خانه چوبی، خانه پیش ساخته چوبی، آلاچیق سازی و غیره استفاده می شود. چوب صنوبر در میان چوب های سخت دارای کمترین سختی می باشد و در واقع یک چوب نرم و قابل انعطاف به شمار می آید. از جمله موارد استفاده از چوب صنوبر در ساخت کابینت های چوبی است. بدین منظور کابینت ها طراحی شده و چوب های صنوبر به شکل دلخواه برش داده می شوند. در نهایت رنگ شده و به عنوان کابینت مورد استفاده قرار میگیرند. این چوب در مقایسه با چوب های دیگر مورد استفاده در ساخت کابینت مانند چوب گیلاس و بلوط دارای قیمت کمتری می باشد. همچنین میزان انعطاف پذیری آن بیشتر بوده و کار کردن با این چوب برای نجارها راحت تر است. نکته مهم دیگر در مورد چوب صنوبر رنگ پذیر بودن آن است. این چوب به راحتی رنگ میشود و می توان آن را به شکل چوب های دیگر مانند چوب درخت بلوط رنگ کرد. از مزایای این چوب در مقایسه با چوب های دیگر می توان به رنگ پذیری بالا، قیمت کم و انعطاف پذیر بودن و برش آسان آن اشاره کرد.
4. چوب گردو
درخت گردو از جمله درخت هایی است که با آب و هوای کشور عزیزمان ایران سازگار زیادی دارد. به همین دلیل، درخت گردو را در مناطق زیادی از کشور ایران می توان رشد و پرورش داد. این چوب، از جمله چوبهای محبوب و البته پر مصرف در صنعت مبلمان بوده و از مقاومت بسیار خوبی برخوردار است. چوب گردو به دلیل استحکام و دوام بالا در کنار قیمت مناسبی که دارد، طرفداران زیادی را در ایران پیدا کرده است. طراحان دکوراسیون از این چوب در کف پوش، کابینت های آشپزخانه، مبلمان و دیوار و سقف استفاده می نمایند.
5. چوب توسکا
توسکا چوب بسیار محکمی است که یک سمت نرم و انعطاف پذیر دارد. اما این موضوع مانعی برای انتخاب چوب توسکا جهت ساخت کابینت آشپزخانه یا استفاده در طراحی دکوراسیون داخلی منزل نیست. همانند چوب گردو، چوب توسکا نیز یکی از انتخابهای متداول و معمول برای ساخت مبلمان، طراحی دکوراسیون داخلی با چوب و سایر کارها است. اگر طراحی دکوراسیون داخلی با چوب یکی از انتخابهایی است که در ذهن دارید، استفاده از چوب توسکا هزینهها را تا حد زیادی کاهش میدهد. باید گفت که چوب توسکا بسیار مقرون به صرفه است و همین موضوع باعث میشود تا هزینه مناسبی را برای پیادهسازی طراحی دکوراسیون داخلی مورد نظر با کیفیت مناسب بپردازیم. میتوان به راحتی، با سنباده زدن و رنگآمیزی چوب توسکا، سبک مورد نظر از روکش چوبی با شکل و رنگ مورد علاقه را تولید کرد. به دلیل قیمت مناسب و انعطاف پذیری این چوب برای اعمال تغییرات مختلف، از چوب توسکا در ساخت قفسههای کابینت آشپزخانه و سایر قسمتهای آن به وفور استفاده میشود.
6. چوب سرو
انواع مختلفی از درخت سرو وجود دارد که با توجه به موقعیت جغرافیایی، شکل ظاهری و رنگ آنها نیز متفاوت است. میتوانید با در نظر گرفتن علایق و هدفی که قصد دارید برای تولید آن از چوب سرو استفاده کنید، از رنگهای قرمز، قهوهای قرمزو سایر ترکیبهای آن استفاده کنید. طراحی دکوراسیون داخلی با چوب سرو با طیف رنگی قهوهای و قرمز، حس و حال تازگی و جنب و جوش را در فضای خانه ایجاد میکند. به دلیل استقامت زیاد چوب سرو، از آن برای ساخت خانه، کشتیسازی، آلات موسیقی همانند گیتار، ساخت نرده و حصار استفاده میشود.
7. چوب ساج
استفاده از چوب ساج که به مناطق گرمسیری و استوایی تعلق دارد، به طراحی دکوراسیون داخلی خانه، عظمت، شکوه و زرق و برق زیادی میبخشد. این چوب محکم که استقامت زیادی دارد، تنها از درخت ملی کشور فیلیپین، یعنی ساج، به دست میآید. از چوب ساج به دلیل استقامت و دوام زیادی که دارد، برای ساخت درهای محکم، فریم پنجره، مبلمانهای داخل منزل و مبلمانهایی که مناسب فضای باز هستند، استفاده میشود. طراحی دکوراسیون داخلی با چوب ساج که در تمهای رنگی سبز، زرد و قهوهای یافت میشود، زیبایی منحصر به فردی به فضای داخلی ساختمان میبخشد. از چوب ساج برای سطوحی که تمایل داریم به رنگ نقرهای – طوسی باشند نیز استفاده میشود. طی اعمال فرآیندی رنگ چوب ساج برای صفحه و روکشهای چوبی به رنگ نقرهای – طوسی تغییر میکند.
8. چوب افرا
چوب افرا را میتوان با چوبهای زیاد دیگری همانند چوب پوتوس مقایسه کرد، اما باید گفت که دلایل زیادی برای ارزشمندی وانتخاب افرا برای طراحی دکوراسیون داخلی با چوب وجود دارد. از چوب افرا برای ساخت چوب بیسبال یا میله بازی بولینگ به وفور استفاده میشود. طراحی دکوراسیون داخلی با چوب افرا در قسمتهای خاص از آشپزخانه، پذیرایی، اتاق خواب و سایر قسمتها میتواند تغییر شگرفی در فضای داخلی منزل ایجاد کند. چوب افرا به تنهایی به قدری زیبا است که استفاده از آن در کفپوش منزل تا ساخت مبلمان یا ساخت حاشیه دیوارها از محبوبیت زیادی برخوردار است. اغلب از چوب افرا به تنهایی در طراحی دکوراسیون داخلی و به عنوان چوب تزئیناتی استفاده میشود.
9. چوب راش
چوب راش فراورده درخت راش هست که در ایران از منابع جنگلی شمال کشور و یا بهصورت وارداتی از ترکیه و گرجستان و آلمان و… وارد کشور میشود. چوب راش یکی از فراوانترین استفادهها را در صنعت چوب و مبل کشور دارد. راش از چوبهای نسبتاً سخت و نیمه سنگین است. این چوب در مبل سازی بسیار خوشکار و خوش تراش است. چوب راش خیلی زود خشک میشود و در فرایند خشک شدن تنش کمتری نسبت به دیگر چوبها ایجاد میکند. راش چوبی انعطاف پذیر با قابلیت تورق خیلی خوب است و به دلیل همین ویژگیها در سازههای چوبی و مبلمان و ساخت روکش کاربرد گستردهای یافته است. از دیگر خصوصیات چوب راش علاقه زیاد موریانه به این چوب هست و برای استفاده در کف پوش و ساخت خانه پیشنهاد نمی شود. حتما بعد از ساخت ساخت سازه چوبی با چوب راش، آن را با رنگ مناسب پوشش دهید. از دیگر محاسن چوب راش میتوانیم به استحکام بالا، قابلیت تورق خیلی خوب برای ساخت چند لایی یا ام دی اف روکش چوب، رنگ زیبا، بافت یکنواخت و زیبا، رنگپذیری بالا، کم گره بودن و قطر بالا اشاره کنیم که آن را گزینهای خیلی خوب برای ساخت مبلمان و لوازم چوبی کرده است. راش همچنین یکی از رامترین چوبها بهمنظور رنگ کردن و یا تحت پوشش قرار دادن با مواد محافظت کننده چوب است.
10. چوب ملچ
چوب ملچ از خانواده نارون می باشد و یکی از زیباترین و خوش نقش ترین چوبهای ایرانی به حساب می آید. این چوب نیمه سخت و نیمه سنگین چگالی ای در حدود 0/66 دارد و به رنگ قهوه ای مایل به قرمز می باشد و به دلیل ویژگی های زیبایی که دارد در کارهای مربوط به دکوراسیون مصارف زیادی دارد. چوب ملچ، چوبیست نیمه سنگین، نیمه سخت و درشت بافت که در برابر ضربه، خمش و حشرات مقاوم است و در کل از جمله چوب های بادوام به حساب می آید. از این چوب بیشتر برای ساخت روکش های چوب، تخته های چند لایه، مبلمان و دکوراسیون استفاده می گردد.در میان درختان، درخت بلوط عمری طولانی تر دارد که به 2000 سال می رسد. این درختان در ایران و در ناحیه رشته کوه های زاگرس و البرز یافت می شوند. در ساخت ساختمانهای چوبی معمولاً از چوبهایی استفاده میشود که علاوه بر قیمت مناسب، استحکام بالا، مقاومت در برابر رطوبت، وزن سبک و خمش مطلوبی نیز داشته باشند؛ و همانطور که اشاره کردیم چوب ملچ با دارا بودن این خواص، در صنعت ساختمان سازی نقش اساسی دارد. از آنجایی که این چوب مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارد، در صنعت قایقسازی نیز بهکار برده میشود.
آدرس: اصفهان، خیابان امام خمینی، بعد از شهرک مهدیه و کوی صنعتگران، انتهای خیابان 12 بهمن، گروه صنعتی اسپادانا